Sisteme de detectie incendiu contin echipamentele de detectie incendiu si avertizare cu ajutorul semnalelor venite de la detectorii de fum, de temperatura si de la butoanele de averizare manuala a incendiului.

Gemix Instal  poate furniza un sistem de securitate integrat. Sisteme de detectie incendiu implica atat instalarea unei tehnici de ultima generatie de detectie a incendiului cat si proiectarea si instalarea, acestea realizandu-se de catre inginerii si tehnicienii nostri din departamentul tehnic. Pentru mai multe optiuni va rugam sa accesati pagina noastra de CONTACT.

Sisteme de Detectie Incendiu. Solutii tehnice oferite de Gemix Instal :

1. Centrale detectie incendiu adresabile sau conventionale;
2. Detectoare fum optice, cu ionizare, cu spot reflexiv in infrarosu, tip bariera in infrarosu, prin aspiratie;
3. Detectoare de temperatura, de monoxid de carbon, de flacara, de substante periculoase;
4. Module adresabile, repertoare si emulatoare, izolatoare de bucla, electromagneti si elemente de blocare acumulatori;
5. Sirene si indicatoare optice de semnalizare, butoane de panica.

Principala componenta a unui sistem de detectie incendiu este centrala de incendiu. Puteti opta pentru una din cele doua tipuri de centrala existente conventionala sau adresabila. Diferenta intre cele doua fiind modalitatea de conectare a detectorilor, numarul acestora, citirea si interpretarea informatiilor.

Cum trebuie sa fie sistemul de detectie incendiu pentru a fi in conformitate cu noul normativ?

Centrala convenţionala: supravegheaza semnale de stare venite de la detectorii de fum, temperatura, de la butoanele de avertizare manuală a incendiului sau din raportarea schimbarilor de stare. Detectorii de fum sunt conectati la intrarile centralei, definite ca zone, si sunt corelati cu zonarea obiectivului. Acest tip de centrala se utilizeaza atunci cand numarul detectorilor de fum este mic.

Sisteme de detectie incendiu la centrala adresabila

Centrala adresabila. Principalul avantajul este usurinta cablarii si identificarea usoara a alarmelor. Prin intermediul modulelor adresabile, la centrala pot fi conectati detectori conventionali sau alte tipuri de dectectori incendiu (gaz, monoxid de carbon etc.). Fiecare detector are o adresa si se conecteaza pe o bucla. Acest tip de centrala se recomandata pentru obiectivele mijlocii si mari.

Daca doriti o oferta personalizata va rugam sa intrati si pe pagina noastra de facebook